înapoi la Noutăți

Necunoscuții: Capitolul 1, din mai doar la cinema. De la producătorii filmelor "SAW"

13
May
2024

Necunoscuții: Capitolul I, primul titlu dintr-o trilogie horror de la producătorii filmelor "SAW", în regia lui Renny Harlin, propune o versiune modernă a filmului de groază din 2008. Seria preia premisa terifiantă a originalului lui Bryan Bertino, însă de data aceasta, teroarea și brutalitatea celor trei mascați misterioși vine din spontaneitatea cu care invadează spațiul intim al victimelor. Cele trei capitole vor conduce publicul într-o călătorie neașteptată și adâncă în mintea autorilor crimelor violente fără sens și a victimelor acestora. Primul film din serie va putea fi vizionat în România doar în cinematografe din 17 mai, distribuit de CAY Films.

Primul capitol din seria Necunoscuții, distribuită internațional de Lionsgate Films, spune povestea unui cuplu tânăr care face planuri de viitor și se bucură de o escapadă romantică. După ce li se strică mașina într-un orășel ciudat, Maya și Ryan (Madelaine Petsch și Froy Gutierrez) sunt nevoiți să rămână peste noapte într-o casă izolată. Panica nu întârzie să apară atunci când trei străini mascați încep să-i terorizeze fără milă și fără niciun motiv: Scarecrow, Pinup Girl și Dollface revin pe marile ecrane!

Renny Harlin nu e o apariție nouă în industria filmelor horror, fiind deja cunoscut publicului în urma succeselor A Nightmare on Elm Street 4 sau Die Hard 2. Despre trilogia Necunoscuții susține: ​​„Intenția noastră a fost să le oferim fanilor ceva din ceea ce le-a plăcut la filmul original – violența fără motiv, misterul. Dacă filmul original ar fi felul meu preferat de mâncare din restaurantul meu preferat, aș vrea să mă asigur că revin în același local, cu aceeași mâncare, dar adaug condimentele mele preferate, pentru a savura momentul și mai mult”. De asemenea, adaugă: „Când am primit scenariul de la Courtney (n.a.: Courtney Solomon, producătorul filmului), un text de 280 de pagini, am stabilit că ne dorim să facem un remake pentru că ne place mult originalul și generația nouă trebuie să se bucure de film, dar alegem să mergem mai în profunzime cu el. Explorăm toate întrebările rămase fără răspuns în versiunea originală – motivul, întregul mister”. 

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru câteva teritorii din Estul-Europei, întrebată de ce ar trebui oamenii să vadă filmul la cinema, actrița principală, Madelaine Petsch (serialul Riverdale) răspunde: „În primul rând, pe mine personal m-a înfiorat atât de tare originalul Necunoscuții din 2008, încât dacă cineva îmi promite că Necunoscuții: Capitolul 1 va fi cel puțin la fel, pentru mine e suficient și aș fi mai mult decât încântată să îl văd. În al doilea rând, pentru mine acesta e un proiect în care am pus foarte mult suflet, la care am muncit foarte mult, iar acesta e un alt motiv pentru care să vezi filmul: dedicarea celor implicați. A fost un proiect foarte amplu, multi-stratificat, deci pentru tot efortul investit, aș spune că merită. Plus actorii din spatele celor trei măști: unele din cele mai bune interpretări pe care eu le-am văzut vreodată”.

Trailer-ul subtitrat în română se poate vedea aici.

Necunoscuții: Capitolul 1 rulează începând cu 17 mai 2024 în 70 de cinematografe din țară, subtitrat în română. Filmul este distribuit în România de CAY Films. Pentru programul proiecțiilor și noutăți despre acest titlu, vizitați pagina filmului aici. De asemenea, puteți urmări și conturile de social media ale distribuitorului: Facebook | Instagram | Youtube | TikTok

#thestrangersareback #thestrangerschapter1